PeacockAudio

High-End audio bekabeling

Meterkast zekeringhouders en bijbehorende zekeringen

De meterkast zekering is zeker ook bepalend voor de geluidskwaliteit en klankkarakter van de audioset. Het is niet voor niets de eerste cruciale schakel van de stroomvoorziening. Een zekeringautomaat zoals gebruikt in alle nieuwere huisinstallaties heeft een slecht dynamisch gedrag voor piekstromen, want door de ingebouwde schakeling zijn dergelijke zekeringautomaten een regelrechte ramp voor de audio kwaliteit!
Verreweg de mooiste oplossing is de keramische buiszekering. Deze wordt gemonteerd in een zekeringhouder die eenvoudig in elke bestaande groepenkast te monteren is. De keramische buiszekering werkt zelfs veel beter dan de ouderwetse "draaistop". Het installeren van een dergelijke zekeringhouder module is slechts 10 minuten werk.
De klankmatige verschillen tussen een keramische buiszekering houder en de standaard automatische zekeringautomaat zijn zeker de moeite waard: een natuurlijker timbre, meer warmte, dynamiek, een betere ruimtelijke weergave en het oplossend vermogen van uw installatie wordt aanzienlijk vergroot. Niet alleen uw audio reageert positief, maar ook het beeld van uw televisie of projector wordt aanzienlijk beter: meer scherpte en diepere kleuren.

Drie typen zekeringhouders zijn leverbaar:
De Siemens zekeringhouder betreft een dubbele uitvoering. Omdat het in Nederland niet verplicht is in de nulleiding een zekering op te nemen wordt in het rechter vakje van de Siemens module een verzilverd koperen staafje geplaatst.
De Bussmann zekeringhouder onderbreekt zowel de fase als de nulleiding (zoals voorgeschreven in de NEN-1010), evenals de Siemens zekeringhouder. Deze Bussmann kost echter slechts € 32,= en is zeker niet minder goed als de Siemens.

afbeelding Siemens Ultimate zekeringhouder
Ultimate uitvoering van de Siemens zekeringhouder
afbeelding Bussmann zekeringhouder met zekeringen
Bussmann zekeringhouder met Hi-Fi Tuning en Ferraz zekeringen

Van de Siemens zekeringhouder is ook een speciale ‘Ultimate’ uitvoering te koop met vergulde contacten en een verguld staafje in de nuldoorgang. De ‘Ultimate’ behuizing is voorzien van een WA Quantum Power Chip. De zekering en verguld staafje zijn voorzien van Creaktiv Systems Tuning chips. Verder is de Ultimate zekeringhouder cryogeen en ci2P (Creaktiv Systems) behandeld.
Als de zekeringhouder inclusief zekering geleverd wordt, dan is de zekering voor plaatsing behandeld met DeoxIT en SilClear voor een onderhoudsvrij en blijvend optimaal contact.

Peacock Audio prijzen (excl. zekering):
Bussmann zekeringhouder: € 32,=
Siemens zekeringhouder € 77,=
Siemens Ultimate zekeringhouder: € 149,=

In deze zekeringhouders passen 10 x 38 mm zekeringen, deze zijn er van Ferraz en Siemens (beide verzilverd), Hi-Fi Tuning (verguld) en Pink Faun (Rhodium plated). Deze zekeringen hebben keramische dragers, en zilveren smeltdraad. Verder zijn de Hi-Fi Tuning zekeringen gedemagnetiseerd en cryogeen behandeld voor een nog betere geleiding, minder vervorming en ruis.
Klankmatige verschillen: het klankbeeld is met de Ferraz Silverfuse iets sprankelender en transparanter terwijl de Hi-Fi Tuning zekering een warmer en voller geluid geeft. De Pink Faun Rhodium zekering geeft beduidend meer snelheid en verfijning dan de andere zekeringen zonder toegevoegde scherpte en heeft een fraai muzikaal klankkarakter. Deze Pink Faun Rhodium zekering wordt standaard voorzien van de effectievere zwarte uitvoering van de Creaktiv Systems Tuning Chip.
Alle zekeringen zijn standaard leverbaar in 16A en 20A (andere waarden op aanvraag)

Peacock Audio prijzen:
Ferraz Silverfuse: € 9,50
Siemens Silverfuse: € 9,50
Hi-Fi Tuning zekering: € 31,50
Pink Faun Rhodium zekering: € 50,=

Meerprijs voor een Creaktiv Systems Tuning Chip upgrade: € 2,50
Meerprijs voor de zwarte Creaktiv Systems Tuning Chip: € 5,= (beduidend effectiever als de standaard Creaktiv Systems Tuning Chip).

Uiteraard is het geen probleem om zowel diverse zekeringen vrijblijvend thuis uit te proberen om zo de best passende keuze te maken.
Let op: De richting van de keramische buiszekeringen is doorslaggevend voor het optimale resultaat. U kunt dit gemakkelijk bepalen door te luisteren wat de beste richting is.

Hi-Fi Tuning Ultimate Silver Diazed Cyro

afbeelding verbeterde draaistopzekering van Hi-Fi tuningVoor mensen met een traditionele stoppenkast is er een speciale versie van de bekende draaistop: Hi-Fi Tuning Ultimate Silver Diazed DII Cyro. Een draaistop met zilveren smeltdraad en verzilverde messing kappen, tevens Cryogeen behandeld voor een nog betere geleiding. Deze stop veroorzaakt bovendien minder ruis en vervorming dan de standaard draaistop. Deze zekering brengt een duidelijk hoorbare verbetering: meer verfijning in het midden- en het hoge frequentie gebied zonder enig verder ingrijpen in de meterkast. Van de Diazed DII zekeringen zijn de 16, 20 en 25 Ampère uitvoeringen uit voorraad leverbaar. Op bestelling is ook zekering type Diazed DIII leverbaar in 25 en 32 Amp. uitvoeringen. De Diazed zekeringen worden standaard geleverd met Creaktiv Systems Tuning Chip upgrade voor een nog verfijnder resultaat.

Peacock Audio prijzen:
Diazed DII: € 21,= (incl. Creaktiv Systems Tuning Chip)
Diazed DIII: € 32,50 (incl. Creaktiv Systems Tuning Chip)