Interlinks: waarom zo belangrijk?

De invloed van interlinks wordt nog wel eens overschat, vaak wordt onevenredig veel geld aan interlinks geïnvesteerd. Goede interlinks zijn wel van belang om je audio installatie te optimaliseren.

Zoals alle audiokabels zijn interlinks antennes voor hoogfrequente signalen. Hoogfrequente signalen van o.a. radio- en televisiezenders, gsm signalen, beïnvloeden via de bekabeling in uw geluidsinstallatie de geluidsweergave. Dit is niet gewenst, vandaar de noodzakelijke gevlochten afschermmantel.

De interlinks die Peacock Audio levert zijn vrijwel alle gebalanceerd uitgevoerde kabels (met twee signaalgeleiders).

Belangrijk bij interlinks

De kabels zijn in de niet-gebalanceerde afmontage (met RCA stekkers) semi gebalanceerd uitgevoerd. Dit is de beste manier om ongewenste hoogfrequente signalen uit de bekabeling van uw installatie te houden.

De gevlochten aardemantel (op de tekening: grijs) wordt aan één kant samen met de signaal (min) geleider (op de tekening zwart) aan het chassis van de cinch plug gesoldeerd, aan de andere kant van de kabel is de aardemantel niet aangesloten. Op de tekening is rechts geen verbinding tussen de gevlochten mantel en de grijze signaal geleidende ader, hierdoor kan het signaal van uw cd-speler, tuner, etc. niet door de mantel geleiden en fungeert de mantel toch optimaal als afscherming.

afbeelding dwarsdoorsnede interlink PeacockAudio

Dwarsdoorsnede van een goede, ongebalanceerde (RCA) interlink

Peacock Audio custom made interlinks

Het Peacock Audio leverprogramma bestaat uit custom made Furutech interlinks, op maat en naar wens gemaakt afgemonteerd met hoogwaardige Furutech connectoren. Gebruik van goedkopere, maar nog steeds hoogwaardige alternatieven van b.v. Hi-Fi Tuning of Neutrik is ook mogelijk.
Ook kunnen wij op aanvraag custom made kabels leveren van Approach en Pink Faun.

Daarnaast levert Peacock Audio ook de kant-en-klaar afgemonteerde interlinks uit het Furutech programma en interlinks van de volgende merken:

Fusion Audio: Erg muzikale interlinks, internationaal erg goed getest, alleen door de stugheid wat lastig handelbaar. Een absolute aanrader.
Nordost:Een internationaal vermaard merk voor audiobekabeling. Klankkarakter is fris en open.