PeacockAudio

High-End audio bekabeling

Interlinks

De invloed van interlinks wordt nog wel eens overschat, vaak wordt hier onevenredig veel geïnvesteerd maar goede interlinks zijn wel degelijk belangrijk om de set te optimaliseren. Zoals alle audiokabels zijn interlinks antennes voor hoogfrequente signalen. Hoogfrequente signalen zijn o.a. radio- en televisiezenders, gsm signalen, etc. die komen dus via uw bekabeling in uw geluidsinstallatie terecht. Dit is niet gewenst, vandaar de noodzakelijke gevlochten afschermmantel.

De interlinks die Peacock Audio levert zijn vrijwel allemaal gebalanceerd uitgevoerde kabels (met twee signaalgeleiders). De kabels zijn in de niet-gebalanceerde afmontage (met RCA stekkers) semi gebalanceerd uitgevoerd. Dit is de beste manier om ongewenste hoogfrequente signalen uit de bekabeling van uw installatie te houden.

De gevlochten aardemantel (op de tekening: grijs) wordt aan één kant samen met de signaal (min) geleider (op de tekening zwart) aan het chassis van de cinch plug gesoldeerd, aan de andere kant van de kabel is de aardemantel niet aangesloten. Op de tekening is rechts geen verbinding tussen de gevlochten mantel en de grijze signaal geleidende ader, hierdoor kan het signaal van uw cd-speler, tuner, etc. niet door de mantel geleiden en fungeert de mantel toch optimaal als afscherming.

afbeelding dwarsdoorsnede van interlink

Het Peacock Audio leverprogramma bestaat uit custom made Furutech interlinks, op maat en naar wens gemaakt afgemonteerd met hoogwaardige Furutech connectoren of goedkopere maar nog steeds hoogwaardige alternatieven van b.v. Hi-Fi Tuning of Neutrik. Naast het custom made programma van Furutech zijn er ook de kant-en-klaar afgemonteerde interlinks van Furutech. Naast Furutech is er Pink Faun, ook hiervan zijn er volop ingespeelde demo’s op voorraad. Andere merken interlinks die Peacock Audio levert zijn: Live Cable, Nordost, Kemp Elektroniks en andere merken op aanvraag.eerde demo’s kunt u thuis in alle rust experimenteren met de voorgestelde demo kabels om zo de in uw situatie perfecte match te kiezen