PeacockAudio

High-End audio bekabeling

Custom made Furutech powercord, volledig naar wens op maat gemaakt

Peacock Audio heeft alle typen Furutech powercords uit voorraad leverbaar, vanaf de rol. Zij zijn volledig naar wens op lengte en connector-configuratie af te monteren, matchend met uw set, klankmatige voorkeur en budget.

Elk kabeltype heeft een eigen klankkarakter en daarom is een vakkundig advies belangrijk om de juiste match te vinden met behulp van een zorgvuldig gekozen set demo kabels. Demo kabels kunt u vrijblijvend thuis uitgebreid beluisteren.

Alle kabeltypes van de rol zijn in elke gewenste lengte leverbaar maar ervaring leert dat deze powercords, zeker de mooiere configuraties, het mooiste tot zijn recht komen bij een lengte vanaf 1,8 mtr.,1,5 meter lengte geeft zeker ook nog een goed resultaat maar korter als 1 meter wordt afgeraden!

#

Furutech FP-314Ag: verzilverd µ-OFC koper

De Furutech FP-314Ag netkabel heeft een vrij helder klankkarakter zonder scherp te zijn, gecombineerd met een mooie volle laagweergave.

FP-314Ag 3x 3,3 mm2 buitendiameter 16mm

Peacock Audio prijs € 39,= per meter

#

Furutech FP-3TS762: 3x 5mm2 µ-OFC koper

Met zijn 3x 5mm2 OFC koper doorsnede een ‘monster’ van een netkabel. Het is absoluut niet zo dat de FP-3TS762 het best tot zijn recht komt op eindversterkers vanwege de grote koperdoorsnede, zeker ook op b.v. CD spelers komen alle kwaliteiten net zo evident naar voren.

Peacock Audio prijs € 92,= per meter

Furutech FP-S032N / FP-S022N Nano-OFC

afbeelding van Furutech FP-S032N

De Furutech nieuwe Alpha Nano-OFC technologie die in de FP-S022N en FP-S032N kabels gebruikt wordt combineert Furutech‘s Alpha-OFC geleiders met de uiterst effectieve Furutech NanoLiquid vloeistof. NanoLiquid moleculen zijn zo klein (8 nano-meter in diameter (8 miljoenste millimeter) dat ze het geleider oppervlak overgebleven opvullen, wat zorgt ervoor dat er een optimale geleiding plaats vindt.

grafische voorstelling van effect van nanodeeltjes

De mix van gouden en zilveren nanodeeltjes die wordt gebruikt over de hele lengte van de geleiders is van grote invloed op de geluidsweergave. Het resultaat is een uiterst fijne resolutie voor het laag, een muzikaal, aantrekkelijk, "rond" midden, en een strakke en gecontroleerde bas, gepaard met kracht en dynamiek!

De Nano-OFC kabel is verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

FP-S022N 3x 2,1 mm2 buitendiameter 13mm
Peacock Audio prijs € 59,= per meter

FP-S032N 3x 3,3 mm2 buitendiameter 16mm
Peacock Audio prijs € 102,= per meter

Furutech PF-TPC: De Referentie netkabel

De FP-TCS kabels gebruikt hetzelfde zeer pure Furukawa OFC koper als de FP-S022/32N kabels maar voor de Tripel-C kabels ondergaat dit koper basismateriaal nog een speciaal warm wals/smeed proces waarbij de kristal structuur verregaand geoptimaliseerd wordt voor signaaloverdracht.


De dwarsdoorsnedes na de diverse voorbehandelingsstappen van het Tripel-C bewerkingsproces.

Na aanvullende strek- en warmtebehandelingen ontstaat de uiteindelijke kristalstructuur van het Alpha PC-Tripel C geleider materiaal.


De FP-TPC netkabels, leverbaar in twee uitvoeringen: De FP-TPC-21 en dikkere FP-TPC-31. Deze kabels zijn is in alle opzichten verregaand superieur aan de andere Furutech kabel typen: een meer vanzelfsprekend en natuurlijk klankkarakter, verbeterde focus en driedimensionale afbeelding, absolute neutraliteit en homogeniteit over het hele frequentie spectrum. Het resultaat is ten opzichte van de andere Furutech kabels een meer “uiteen gerafeld” geluid: alle individuele klanknuances van de instrumenten, stemmen en de akoestiek worden nu hoorbaar. De TPC kabels geven een absolute natuurgetrouwe klank met een enorme diepte in het geluidsbeeld.

Prijsindicatie: v.a. € 200,= voor FP-TPC21 powercord (afgemonteerd met hoogwaardige connectoren).

De FP-TPC31 kabel afgemonteerd met de mooiste Furutech Rhodium connectoren kan zich meten met de mooiste kabel producten van alle grote namen op High-End gebied. De FP-TPC-31 komt vooral tot zijn recht voor het aansturen van eindversterkers, de dunnere uitvoering matcht heel mooi met de kleinere stroomverbruikers als bron apparatuur en voorversterkers (alhoewel de FP-TPC31 voor deze toepassingen net een stapje verder gaat qua prestaties).

De FP-TPC kabel is verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

FP-TPC-21 3x 2,1 mm2 buitendiameter 13mm
Peacock Audio prijs € 82,= per meter

FP-TPC-31 3x 3,3 mm2 buitendiameter 16mm
Peacock Audio prijs € 142,50 per meter



Afgemonteerde Furutech powercords

Naast custom made powercords levert Peacock Audio ook door Furutech afgemonteerde powercords: altijd in de standaard lengte van 1,8 meter en met een vaste stekker configuratie en met een perfecte afwerkingskwaliteit.

Furutech G-320Ag-18 Powercords

# #

High Performance powercord ideaal voor audiovisuele toepassingen. Qua opbouw en klankmatig vergelijkbaar met het Furutech FP-314Ag powercord maar beduidend soepeler en met aangegoten vergulde stekkers, lengte 1,8 meter. Ook leverbaar met F8 apparaatstekker (z.g.n. ‘scheerapparaataansluiting’),

Peacock Audio prijs € 147,=

Verder heeft Furutech diverse powercords het middensegment variërend in prijs van € 209,= tot € 1.425,=

Absoluut interessant zijn de beide topmodellen uit de Furutech reeks, de PowerFlux en de NanoFlux:



Furutech PowerFlux powercord

#

Top High End powercord, een powercord gemaakt op basis van een nieuw ontwikkelde kabel met koolstof poeder deeltjes verwerkt in de interne kabelmantel ter afscherming voor elektromagnetische storingen.

Furutech adviesprijs € 2.450,=
Peacock Audio prijs € 2.325,=