PeacockAudio

High-End audio bekabeling

Furutech stekkerblokken

Een goed stekkerblok kenmerkt zich door een degelijke afgeschermde kabel met daaraan een metalen verdeelblok dat afschermt tegen hoog frequente instraling. Het Rittal powerblock uitgevoerd met Belden of Furutech netkabel is een ideale instapper met een onverslaanbare prijs-kwaliteit verhouding.
De Furutech verdeeldozen gaan nog een paar stappen verder: hoogwaardige vergulde of rhodium aansluitingen en goede interne bekabeling in ster aansluiting. Alle Furutech verdeeldozen zijn intern afgezet met het EMI straling absorberende GC-303 materiaal, al dan niet met actieve filtering voor de aangesloten bron apparaten. Het afwerkingsnivo van de Furutech verdeeldozen staat op eenzame hoogte, klankmatig zeer muzikaal.

Furutech eTP60-E

Geheel opgebouwd uit staal en aluminium, fantastische afwerkingskwaliteit, de 6 vergulde uitgangen zijn intern per twee stervorming bekabeld, met hoogwaardige Furutech α bekabeling van 2,5 mm2 doorsnede. Verder is het blok intern voorzien van GC-303, dit is een materiaal gebruikt om passief EMI/RFI vervuiling (Electromagnetic Interference / Radio Frequency Interference) te voorkomen. Het is in feite een passief filter en heeft dus niet de nadelen van conventionele filtering. Zodoende wordt filtering bereikt zonder werkelijk een filter in de signaalweg te hebben met als resultaat een ‘schonere’ spanning en een hoorbaar verbeterd geluidsbeeld.

Furutech adviesprijs € 410,=

Peacock Audio prijs € 389,=

Peacock Audio aanbieding: Bij aanschaf van een eTP60-E verdeeldoos wordt 10% korting gegeven op een aansluit powercord naar keuze.

Furutech eTP80-E

Furutech eTP80-E: 4 uitgangen zijn gefilterd (voor de bron apparaten), en voorzien van een overspannings beveiliging, de andere 4 uitgangen voor de eindversterker(s) etc. zijn alleen voorzien van een overspanning beveiliging. Verder is de eTP80-E ook intern voorzien van GC-303 (zie eTP60-E) en uiteraard zijn alle stroomvoerende delen behandeld met het 2-staps Furutech α-proces: cryogene behandeling en ring demagnetisatie. De eTP80-E wordt standaard geleverd met een 1,8 mtr. Furutech FP-314Ag netkabel.

Furutech adviesprijs € 725,=

Peacock Audio prijs € 688,=

Peacock Audio aanbieding: de eTP80-E verdeeldoos is te upgraden door het bijgeleverde powercord te laten vervangen door een powercord met betere stekkers of zelfs een hoogwaardiger FP-3TS20, FP-3TS762 of FS Alpha powercord. Vraag naar de mogelijkheden en de aantrekkelijke prijzen.

Furutech fTP615-E

6-voudig stekkerblok met parallelle filtering op alle uitgangen, geheel opgebouwd uit aluminium en intern bekleed met GC303 materiaal (zie eTP60-E en eTP80-E). De stekker aansluitingen zijn gemaakt van nylonfiberglas materiaal gevuld met piëzo ceramic nano-carbon deeltjes net zoals de nieuwste FI-50 ceramic serie stekkers. Dit heeft een sterk dempende en trilling absorberende werking. Verder zijn alle 6 de uitgangen afzonderlijk ontkoppeld met een Axial Locking System dat tot alleen voorkwam op de topmodel Furutech stekkerblokken werd toegepast. Axial Locking dempt resonanties (die zorgen voor een negatieve signaal beïnvloeding). Het fTP615-E stekkerblok is intern bekabeld met 4 mm2 FP-Alpha3. Om het geheel is stijl af te maken staat het stekkerblok gemonteerd op dempers van piëzo ceramic nano-carbon materiaal voor een optimale ontkoppeling. Dit stekkerblok is op alle fronten verregaand superieur aan de eTP60/80-E.

Furutech adviesprijs € 1015,=

Peacock Audio prijs € 964,=

Furutech eTP609-E

6 voudige verdeeldoos met Rhodium aansluitingen met massief koperen basismateriaal, alle aansluitingen en bekabeling is gedemagnetiseerd en super cryrogeen behandeld (Furutech α -proces). Behuizing computergestuurd gefreesd uit een massief blok aluminium, het ‘Axial Locking System’ verankert elke uitgang aan de massieve behuizing. Interne bekabeling met Alpha bekabeling met Teflon afscherming. De interne bekabeling bezet met resonantie absorberende ringen. Verder is het blok intern voorzien van GC-303, dit is een materiaal gebruikt om passief EMI/RFI stroring te voorkomen (zie beschrijving eTP60-E).

Furutech adviesprijs € 1450,=

Peacock Audio aanbieding: wordt geleverd met gratis Furutech FP Alpha 3 powercord t.w.v. € 250,=

Furutech eTP309-E

Absoluut High-End stekkerblok topmodel uit de Furutech verdeeldozen reeks opgebouwd uit de beste verkrijgbare materialen en gefabriceerd met de beste processen. Deze ‘eenvoudig’ ogende 4-voudige verdeeldoos staat bol van de vernieuwende technologieën en materialen. Geen filtering maar wel de modernste technologieën en materialen die toegepast zijn om de negatieve effecten van trillingen en resonanties uit te bannen. Dit stekkerblok is voorzien van alle technisch vernuft zoals al gebruikt in de fTP615E en de eTP609E maar dan met nog aanvullende extra’s als: - Frontplaat uit een massief blok aluminium, bezet met een laag carbonfiber voor resonantie beheersing. - Interne ster bekabeling met Furutech 5,5 mm2 (10 AWG) voor een extreme lage weerstand.

Furutech adviesprijs € 3000,=

Peacock Audio prijs € 2850,=


Axial Locking System zoals gebruikt in de fTP615-E, eTP609E en eTP309E verdeeldozen

Furutech Daytona 303E

Furutech introduceert met de Daytona 303E een compromisloze power conditioning oplossing voor High-End stereo en home theater systemen die schone stroom combineert met een hoge mate van muzikaliteit. De basis voor Daytona 303E is natuurlijk een volledig anti-magnetische behuizing. Ook alle gebruikte metalen onderdelen zijn behandeld met Furutech’s demagnetisatie proces en diepcryogene behandeling (tot -250 graden Celsius). Het gebruikte aluminium en staal beschermt tevens tegen RFI (Radio Frequency Interfence).

Aansluitingen: Daytona 303E bevat in totaal 8 Rhodium plated schuko uitgangen, waarvan 2x2 digitaal gefilterd (cd-spelers, TV’s etc.) en 2x2 ongefilterd (voor- en eindversterkers). Daarnaast biedt het 3 setjes (in- en uitgangen) coaxiale aansluitingen en verder telefoonaansluitingen: 1 ingang en 2 uitgangen.

Aan de binnenzijde zien we een bijzonder in-huis ontworpen 3-stage filter. Alle filtersecties zijn volledig van elkaar gescheiden waardoor de verschillende aangesloten apparaten elkaar niet kunnen beïnvloeden. De belangrijke filtercondensatoren zijn van het gerenommeerde WIMA, het geheel gemonteerd op een Gold-plated printplaat (met een techniek die waarschijnlijk alleen Furutech in huis heeft, waarbij 24 karaats goud direct op het koper geplate wordt, zonder tussenkomst van een extra, kwaliteitsverminderend, metaal. Tot slot bezit Daytona 303E Furutech's passieve GC-303 filtering dat intern opgewekte EMI (Electromagnetic Interference) absorbeert. De voorzijde van de Daytona 303E toont op een digitaal scherm constant het huidige voltage en ampèrage dat de apparatuur aangeboden krijgt. Het apparaat biedt door middel van een constant meelopende microprocessor volledige bescherming tegen te hoge (en te lage!) spanning op alle schuko-, coaxiale- en telefoon in- en uitgangen. Zodra een gevaarlijk voltage ontstaat (bijvoorbeeld door blikseminslag) schakelt het apparaat zichzelf uit en pas weer aan zodra de spanning weer op veilig niveau is. En omdat gebruiksgemak minstens zo belangrijk kan zijn als geluidskwaliteit, is Daytona 303E ontworpen voor gemakkelijke montage in een rack, (door middel van gestandaardiseerde mounting plates) met een handige XLR-lamp connector aan achterzijde zodat je ziet wat je doet! Furutech Daytona 303E wordt geleverd inclusief Furutech FP-314Ag powercord.

En... hoe klinkt dat nu?
Met Furutech’s Daytona 303E klinkt een systeem schoner en zuiverder, met de essentiële eigenschap om de rijkheid, natuurlijkheid warmte en dynamiek in de muziek te behouden. De verschillen tov. de alom geroemde PS Audio Powerplant premier laten zich na diverse testen het best beschrijven als: De PS Audio Power Plant Premier geeft een ruimtelijker beeld en laat het geheel dynamischer klinken. Na een tijdje gewenning rijst de vraag: Die ruimtelijkheid met de Power Plant is dat geen ‘pseudo’ ruimtelijkheid? De ruimtelijkheid gaat ontegenzeggelijk gepaard met een verlies aan nauwkeurigheid van plaatsing in de ruimte en aan de natuurlijke klankkarakteristiek. Ik wil het “Power Plant effect” beschrijven als ‘bombastisch’: Een fenomeen dat door velen als zeer “High-End” ervaren wordt, anderen missen de natuurgetrouwheid en het echte ‘live gevoel’ wat de Furutech Daytona ten gehore brengt.

Furutech adviesprijs van € 3250,=

Peacock Audio prijs € 3085,=

Furutech Pure Power 6E

een echt ‘Cost-No-Object’ stekkerblok. Een representative van het maximaal haalbare op technologisch gebied: alle technisch vernuft gecombineerd met hoogwaardige constructie kwaliteiten. Een 6-voudige verdeeldoos gebouwd als een bankkluis gefreesd uit massief luchtvaart aluminium delen, bekabeling, aardings concept en interne dempings constructie: alles State-of-the-Art. Klankmatig een droom:gaat zelfs nog een stap verder qua muzikaliteit als de Live Cable Signature verdeeldoos.

Furutech adviesprijs: € 11.500,=