PeacockAudio

High-End audio bekabeling

Live Cable stekkerblokken

Xtreme

Een cost-no-object (het technisch maximaal haalbare, geld speelt geen rol) verdeeldoos. Het betreft een 6-voudig stekkerblok gebouwd als een bankkluis (ruim 19kg.) gemaakt van Duralumin een aluminium legering met een excellente trillingsdempende eigenschap. Opgebouwd uit aluminium delen waarvan de vormen tot stand komen door computergestuurde CNC bewerkingmachines die uit massieve blokken aluminium de uiteindelijke vorm creëren. Het blok is intern uiteraard voorzien van Live Cable Signature bekabeling die bestaat uit 24 draden getwist en geweven per outlet.


De Xtreme verdeeldoos wordt standaard geleverd in verchroomde uitvoering.

Maten (BxDxH): 44.8 x 27.3 x 15.0 cm (met spike en schotel)

Gewicht 19,5 kg.

Signature

De Signature verdeeldoos is op dezelfde manier opgebouwd als de Xtreme verdeeldoos: een 12mm dikke speciale aluminium legering, met hoge trillings- dempende eigenschappen. Aan de binnenzijde is gebruik gemaakt van een koperen kooi constructie met een dikte van 1mm. Het toegepaste geleidende materiaal is van dezelfde hoogstaande kwaliteit als van de Signature Powercord, namelijk 5N Long Crystal Silver. De Rhodium plated inlet is voorzien van drie maal 16AWG ,voor zowel de live als de neutral. De Rhodium plated outlets worden gevoed door twee maal 16AWG voor de live alsmede voor de neutral.

Er wordt voor de onderlinge afscherming binnenin de vlecht van de i nterne bekabeling gebruikgemaakt van een speciale 2- componenten hars om de laatste trillingen te absorberen.

Standaard is de Signature verdeeldoos uitgevoerd met Furutech Rhodium plated inlet en outlets. Verguld Furutech aansluitmateriaal is op aanvraag leverbaar.

De verdeeldoos wordt volledig naar de wens van de klant op basis van de RAL-code in kleur afgewerkt. Het geheel staat op fraai verchroomde spikes welke gedragen worden door schotels van hetzelfde materiaal als de verdeeldoos zelf.

Maten (BxDxH): 44.8 x 27.3 x 15.0 cm (met spike en schotel)

Gewicht 16 kg.

S.P.C. stekkerblok

Het ‘S.P.C. stekkerblok is het ‘kleine broertje’ van de Signature verdeeldoos, qua afmetingen past deze achter of langs elk audiorack. En de S.P.C. verdeeldoos is hier mee handzamer en betaalbaarder als de exclusieve Signature verdeeldoos.

Het S.P.C.stekkerblok is opgebouwd uit een 8mm dikke aluminium behuizing, met hoge trillingsdempende eigenschappen. Aan de binnenzijde is gebruik gemaakt van een koperen kooi constructie met een dikte van 0,5mm. De toegepaste interne bekabeling is van dezelfde hoogstaande kwaliteit als van de S.P.C. Powercords, namelijk verzilverde OCC draden. De Rhodium plated inlet is voorzien van drie maal 16AWG, voor zowel de live als de neutral. De Rhodium plated outlets worden gevoed door twee maal 16AWG voor de live alsmede voor de neutral. De Rhodium plated inlet en outlets hebben een individuele aarde aan de koperen kooi constructie. De afwerking is hoogglans zilver metallic. Het geheel staat op fraai verchroomde spikes welke gedragen worden door schotels van hetzelfde materiaal als de verdeeldoos zelf.

Maten (BxDxH): 44.8 x 27.3 x 15.0 cm (met spike en schotel)

Gewicht: 7,4 Kg.


De Peacock Audio prijzen van alle Live Cable stekkerblokken zijn op aanvraag beschikbaar.


Luisterervaringen met de Live Cable signature verdeeldoos (Peacock Audio Nieuwsbrief maart 2011)

Het aansluiten is letterlijk: ‘Plug & Play: Geen knoppen of schakelaars, geen interne elektronica of passieve filtercomponenten, alles PUUR en dat laat zich dan ook meteen horen!

Bij het aansluiten van een PS Audio Power Plant netspanning re-generator wint de set fors aan 3-D afbeeldingskracht met tov. de betere netfilters (bv. de Furutech Daytona of PS Audio Powerplant), maar met een verlies aan klanknatuurlijkheid en authentieke instrumentale nuances (timbre). De keus voor wel of niet filteren is principieel een keus tussen twee soorten kwaad: gefilterde en gezuiverde netspanning met enige mate van verlies aan nuancering, of ongefilterd maar dan met alle nadelige effecten daarvan.

Een van de eerste klanten van de Live Cable Signature verdeeldoos verkocht acuut zijn Shunyata Hydra V-Ray met bijpassend Shunyata powercord (een combo met een prijskaartje van zo’n € 8500,=) na het beluisteren van de Signature verdeeldoos en powercord set.

Maar hoe klinkt het?
Bij het aansluiten van de deze verdeeldoos genaamd de Signature kreeg ik het beste van twee werelden over me heen en nog veel meer! Binnen 2 minuten van mijn favoriete muziek was al meteen duidelijk dit is weergave van een totaal andere dimensie als ik tot voorkort kende van mijn set. Enerzijds een veel mooiere 3-D afbeelding, breder en dieper beeld als met welk netfilter dan ook en anderzijds het belangrijkste winstpunt: een absoluut fabelachtige nuancering over het hele geluidsspectrum die zijn weerga niet kent! Bij navraag bevestigt de fabrikant dat het ontwerp zich baseert op de subtiele balans van de gekozen materialen en constructie wat leidt tot een eindresultaat wat ongeëvenaard is.

De Live Cable Signature verdeeldoos is geen apparaat wat thuis hoort in een modale audioset, het is wel voor iedereen die de ultieme muziek beleving wil ervaren en daar ook de apparatuur voor heeft. Als uw audioset de potentie heeft om te laten horen wat de Signature kan (of beter gezegd andersom), dan is er na een enkele luistersessie geen weg terug meer.