PeacockAudio

High-end audiobekabeling

Peacock's Audio zekeringen

Er bestaat voor de Hi-Fi-enthousiasteling geen twijfel over het feit dat een constante en schone stroomvoorziening de prestaties van Hi-Fi apparatuur flink kan verbeteren. Echter, het belang van echte audio-grade zekeringen is altijd erg onderschat. Er kan eenvoudig grote winst worden behaald door standaard zekeringen te vervangen door specifiek voor audio ontworpen zekeringen.

Peacock Audio levert audiofiele zekeringen van de merken Hi-Fi Tuning, Furutech, Synergistic Research en QSA. Als service worden alle zekeringen door Peacock Audio al grotendeels ingespeeld geleverd.

Furutech High-End performance zekeringen

Exclusief leverbaar via Peacock Audio.

#

De Furutech zekeringen bevatten een rechte smeltdraad van een extreem laag-inductieve koper legering. De kapjes zijn van OFC koper dat zonder tussenlagen direct gerhodineerd wordt (Rhodium direct opbrengen op koper is een door Furutech gepatenteerd proces). Als laatste worden de Furutech zekeringen gedemagnetiseerd en cryogeen behandeld voor een nog betere geleiding.

Luisterindruk: een verregaande precisie en verfijning met behoud van muzikaliteit. De Furutech zekeringen geven t.o.v. Hi-Fi Tuning zekeringen een opener beeld en een breder en dieper geluidsbeeld. Meer details worden ineens hoorbaar, een nauwkeurigere articulatie van stemmen en het geluidsbeeld loopt minder dicht en alle instrumentale nuances worden losser van elkaar neergezet in de ruimte.

Let op: Furutech zekeringen worden afgeraden in combinatie met Naim apparatuur.

Adviesprijs:€ 59,50
Peacock Audio prijs: € 42,50,  2 stuks voor € 80, 3 stuks of meer voor € 35 per stuk
Voor die prijs de goedkoopste audiofiele zekering uit de High End klasse.

Nog fraaier klinken deze Furutech zekeringen met zwarte Creaktiv Systems Tuning Chip upgrade voor slechts € 5,=.

Synergistic Research zekeringen

#Voor audiofielen met High-End audiosets zijn de Synergistic Research zekeringen een ‘must have’, simpelweg de beste zekeringen die er bestaan, Punt!

Wat maakt deze Synergistic Research zekeringen zo bijzonder? Ze omvatten de nieuwste technieken op het gebied van passieve Quantum Inductieve Koppeling. Naast het speciale conditioneringsproces gevolgd door een signaal van 1.000.000 volt dat ze Quantum Tunnelling noemen en dat de geleidende routes binnen de speciaal ontwikkelde smeltdraad wijzigt. Daarna voegen ze een Quantum Inductief oppervlak toe dat Grafeen (koolstof van één atoom laag dik in een hexagonale structuur) bevat om de elektrische golf te stabiliseren die het systeem voedt.
Synergistic Research zekeringen geven een dramatische verbetering in systeemprestaties met behoud van neutraliteit in het klankkarakter.

Synergistic Research types en prijzen:

Blue Fuse (zo lang de voorraad strekt): € 75,= p/st.

Orange Fuse: € 160,= afbeelding van SR orange fuse

Purple Fuse : € 219,= afbeelding SR purple fuse

Hi-Fi-Tuning Supreme-3 zekeringen

#De mooiste zekering van Hi-Fi Tuning gebruikt een zilverlegering met toevoeging van 1% goud voor de smeltdraad en de kapjes. Daarmee bereiken de Supreme-3 zekeringen meer verfijning als de goedkopere Hi-Fi Tuning zekeringen. Deze zekeringen zijn cryogeen behandeld, gedemagnetiseerd en standaard voorzien van een interne WA Quantum Fuse Chip.

Luisterindruk: muzikaal met grote detailrijkdom, dynamiek en snelheid. De Supreme-3 gaat een forse stap verder als de andere Hi-Fi Tuning zekeringen, met name in verfijning met behoud van het ietwat warme en afgeronde klankkarakter.

Hi-Fi Tuning Supreme-3 prijzen:
- 5 x 20 mm: € 50,=
- 6,3 x 32 mm: € 65,=

QSA (Quantum Science Audio) zekeringen

#QSA zekeringen zijn er in 5 typen: Black, Blue, Yellow, Purple en Red, verkrijgbaar in 5x20 mm, 6.3x32 mm & 10x38 mm (meterkast formaat). De QSA zekeringen hebben een kenmerkend klankkarakter wat zich laat beschrijven als fris, helder en dynamisch.

QSA zekering prijzen:
Black: € 24,= Blue: € 60,= Yellow: € 180,= Purple: € 600,= Red: € 1.200,=

Bestel informatie audio zekeringen

De hoofdzekering van audioapparatuur zit meestal aan de buitenkant, toegankelijk via een zekering houder vaak langs de power inlet, soms moet de apparatuur geopend worden om de zekeringen te vinden. Daarnaast zijn vaak ook interne circuits voorzien van zekeringen ook deze hebben vaak een significante bijdrage in geval van een upgrade. Wat van belang is bij het bestellen van vervangende audio zekeringen zijn de 3 kenmerken van de bestaande zekering:
- De afmetingen: er zijn twee uitvoeringen 5 x 20 mm of 6,3 x 32 mm
- De zekering waarde in (milli)Ampère: deze staat vermeld op de metalen eind kap
- Het type zekering: T (traag), TT of XT (extra traag) of F (snel), ook dit staat vermeld op de eind kap van de zekering

De genoemde zekering prijzen zijn inclusief inspelen en verzendkosten!

Uiteraard zijn de Furutech, Hi-Fi Tuning en Synergistic Research zekeringen vrijblijvend thuis op proef te proberen en te vergelijken om zo een wel overwogen zekering keuze te maken.